Renkaiden vaihto ja kausisäilytys

Suomessa on kolme kuukautta kestävä talvirengaspakko, joka alkaa 1.12. ja päättyy helmikuun loppuun. Tänä aikana on talvirenkaita on käytettävä henkilö- ja pakettiautoissa kokomaismassan ollessa enintään 3500kg. Talvirengaspakko koskee myös ulkomailla rekisteröityjä ajoneuvoja, mikäli niillä ajetaan suomessa.

Talvirenkaat saa vaihtaa alle jo aikaisemmin, marraskuun alusta alkaen tai poikkeuksellisten sääolosuhteiden vallitessa tätäkin aikaisemmin. Nastarenkailla saa ajaa talvirengaspakkoa pidempään, aina maaliskuun loppuun asti, tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin.

Nykyiset nastarenkaat kestävät hyvin asfalttikulutusta, joten nastarenkaat kannattaakin laittaa alle jo hyvissä ajoin ennen yöpakkasia. Nastarenkaiden pois vaihtamisenkaan kanssa ei tulisi hoppuilla, sillä keväällä sää voi yllättää vielä useamman aurikoisen päivän jälkeenkin. Kesärenkaat saa lain mukaan vaihtaa aikaisintaan 1.3.

Kitkarenkaiden vaihtoaika on joustava ja niitä saakin käyttää vaikka ympärivuotisesti.

Talvi- tai kesärenkaiden vaihtoa ennen on hyvä tarkastaa renkaiden kunto. Urasyvyyden tulisi olla renkaan pääurilla talviaikaan vähintään 3mm ja kesäaikaan vähintään 1,6mm (kuitenkin suositeltavaa, että renkaiden urasyvyys olisi 4mm tienoilla). Myös renkaiden ilmanpaineita kannattaa tarkkailla, ja useimmissa autoissa onkin nykyään TPMS-järjestelmä (tyre pressure monitoring system) , joka tarkkailee paineita kuljettajan puolesta.

Hinnasto

Renkaiden kausivaihto 

  • Henkilöautot 35e
  • Pakettiautot ja SUV:t 40e

Renkaiden vaihdon yhteydessä mekaanikko tarkastaa renkaiden ilmanpaineen ja arvioi silmämääräisesti renkaan kunnon. Mikäli autossasi on lukkopultit, niin otathan lukkopultin avaimen mukaan ja mainitset siitä asiakaspalvelijalle, niin vaihto sujuu mahdollisimman sujuvasti. Mikäli talvi- tai kesärenkailla on eri pultit, niin tästä on myös hyvä mainita.

TPMS-järjestelmien uudelleen kalibrointi renkaiden vaihdon yhteydessä onnistuu myös, ja tälläisen järjestelmän olemassaolosta on myös hyvä mainita. Mikäli kalibrointi joudutaan tekemään erikseen, niin siitä joudutaan veloittamaan.

Renkaiden kausisäilytys

  • Renkaiden kausisäilytys ja -vaihto 94e henkilöautoihin
  • Pelkkä kausisäilytys 59e
  • Renkaiden kausisäilytyksen yhteydessä renkaiden pesu 10e
  • Renkaiden kausisäilytyksen yhteydessä renkaiden tasapainoitus 20e

Renkaiden säilytys oikeassa lämpötilassa ja oikein varastoituna pidentää renkaan käyttöikää. Rengashotelimme on vakuutettu ja kausisäilytyspaketit sisältävät säilytyksen joko talvi- tai kesäkaudelle. Säilytämme pelkästään renkaita ja vanteita, joten mikäli autoosi kuuluu eri pultit tai pölykapselit, niin niiden säilytys ei kuulu kausisäilytyspakettiimme.