Renkaan paikkaus

Puhjenneen renkaan paikkaus voi olla mahdollista, mikäli rengas ei ole muuten vaurioitunut ja paikattava kohta on renkaan kulutuspinnalla. Renkaan kylkeen tulleita vaurioita ei voi korjata vaan rengas on näissä tapauksissa uusittava. Mikäli renkaan tubeless-kalvo on vaurioitunut tai paikattava reikä on suurikokoinen, niin rengasta ei enää kannata paikata.

Vuotokohdan paikannuksen jälkeen mekaanikko tekee arvion, onko reikä paikattavissa. Mikäli paikkaukseen päädytään, niin se tehdään tubeless-paikalla, joka asennetaan renkaan sisäpuolelta ja joka kestää renkaan iän. Mekaanikko tarkastaa tubeless-kalvon ja renkaan muut vauriot. Useimmiten renkaan voi paikata ja paikkaaminen tuleekin halvemmaksi kun uusi rengas. Puhjenneella renkaalla ei tule ajaa edes lyhyitä matkoja. Useimpiin vakuutuksiin kuuluu hinausturva, jolloin auton voi veloituksetta hinauttaa korjaamolle.

Joihinkin Nokian renkaisiin kuuluu myös hakkaturva , joka mahdollistaa auton hinauksen korjaamolle, vaikka hinausvakuutusta ei olisikaan. Mikäli rengas ei ole paikattavissa, niin hakkaturvan kautta saa myös veloituksetta uuden renkaan puhjenneen tilalle (voimassa yhden vuoden tai 4mm urasyvyyteen asti). Hakkaturva tulee olla aktivoituna 14pv sisällä renkaiden ostohetkestä, ja usein se tehdäänkin jo auton luovutusvaiheessa yhdessä asiakkaan kanssa. 

Uudemmissa autoissa harvemmin on enää vararengasta. Vararengas on korvattu erilaisilla renkaan paikka-aineilla, joiden päiväykset tarkastetaan aina määräaikaishuoltojen yhteydessä. Mikäli tiedossa on reissu auton kanssa, niin ennen reissua kannattaa perehtyä oman auton varusteisiin ja vakuutukseen, mahdollisten rengasrikkojen varalta.

 Hinnasto

  • Renkaan paikkaus irtorenkaalle 40e
  • Renkaan paikkaus auton alla olevalle renkaalle 47,5e
  • Renkaan paikka-aine pullo 25e